Kokosowe barfi bez wyrzutów sumieniaSłodycze
sączymś, co lubią wszyscy. Jest to również wielka przyjemność, jeśli jest spożywana z umiarem. Tak więc, oprócz delektowania się nimi, musimy również regularnie kontrolować spożycie cukru. Oto przepis na burfi bez poczucia winy, który jest obfity, ale równie zdrowy. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 15 minut Kurs Deser Porcje 1 talerzKalorie 138 kcalSkładniki
- 1 filiżanka wiórków kokosowych
- 1/2 filiżanka Proszek migdałowy
- 1/2 filiżanka daktyle bez pestek
- 3 łyżka Mleko
- 1 łyżeczka Ghee
- 1/2 łyżeczka Proszek kardamonowy
- Kilka nitek szafranu
Instrukcje
- Moczyć daktyle we wrzącym mleku przez 10 minut i zmiksować na gładką pastę.
- Na patelnię dodać trochę ghee i dodać puree z daktyli.
- Gotować przez dwie minuty na małym ogniu.
- Dodać proszek migdałowy i wiórki kokosowe i smażyć przez kilka minut
- Uzyskasz konsystencję podobną do ciasta.
- Wymieszać z mlekiem szafranowym i kardamonem w proszku.
- W międzyczasie wysmaruj formę ghee
- Rozłóż ciasto równomiernie w formie i odstaw do ostygnięcia.
- Podawać pokrojone na kawałki w kształcie rombów.
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Keyword barfi, coconut barfi
Zostaw komentarz