Przepis: Kokosowe barfi bez wyrzutów sumienia

6 stycznia 2024 Gotowanie

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis

Kokosowe barfi bez wyrzutów sumieniaSłodycze

czymś, co lubią wszyscy. Jest to również wielka przyjemność, jeśli jest spożywana z umiarem. Tak więc, oprócz delektowania się nimi, musimy również regularnie kontrolować spożycie cukru. Oto przepis na burfi bez poczucia winy, który jest obfity, ale równie zdrowy. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 15 minut Kurs Deser Porcje 1 talerzKalorie 138 kcal

Składniki

  • 1 filiżanka wiórków kokosowych
  • 1/2 filiżanka Proszek migdałowy
  • 1/2 filiżanka daktyle bez pestek
  • 3 łyżka Mleko
  • 1 łyżeczka Ghee
  • 1/2 łyżeczka Proszek kardamonowy
  • Kilka nitek szafranu

Instrukcje

  • Moczyć daktyle we wrzącym mleku przez 10 minut i zmiksować na gładką pastę.
  • Na patelnię dodać trochę ghee i dodać puree z daktyli.
  • Gotować przez dwie minuty na małym ogniu.
  • Dodać proszek migdałowy i wiórki kokosowe i smażyć przez kilka minut
  • Uzyskasz konsystencję podobną do ciasta.
  • Wymieszać z mlekiem szafranowym i kardamonem w proszku.
  • W międzyczasie wysmaruj formę ghee
  • Rozłóż ciasto równomiernie w formie i odstaw do ostygnięcia.
  • Podawać pokrojone na kawałki w kształcie rombów.

Video

View this post on Instagram

A post shared by HealthifyMe (@healthifyme)

Keyword barfi, coconut barfi

6 stycznia 2024 Gotowanie

0 Komentarze