Zdrowa wegańska gorąca czekolada Ten
słodki, kremowy i przytulny napój z naturalnymi słodzikami to zdrowa alternatywa, która zaspokoi Twój czekoladowy głód tej zimy. Dodanie najlepszego na świecie naturalnego słodzika - daktyli - do ulubionego przez wegan bezmlecznego mleka migdałowego zapewnia doskonały, niskokaloryczny i bogaty w przeciwutleniacze napój dla łakomczuchów. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 10 minut Kurs Napoje Porcje 1 kubekSkładniki
- 2 filiżanki Mleko roślinne Wybierz swoje ulubione! Migdałowe, kokosowe, z orzechów nerkowca, sojowe, owsiane lub konopne.
- 1 łyżka niesłodzonego ciemnego kakao w proszku
- 1 łyżka masło orzechowe
- 4-5 Daktyle bez pestek
- 2 kawałki wegańska ciemna czekolada
- 1 szczypta sól
- odrobina wanilii
- Opcjonalnie - śmietanka kokosowa na wierzch
Instrukcje
- W rondelku wymieszać mleko, kakao, gorzką czekoladę i daktyle.
- Dopraw solą i wanilią.
- Gotować przez 3-5 minut lub do momentu, aż daktyle zmiękną.
- W blenderze połączyć gorące mleko i miękkie daktyle.
- Zmiksować do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji
- Przelej do kubka, polej śmietanką kokosową i startą gorzką czekoladą i podawaj!
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe gorąca czekolada, wegańskieTagi: drinkhot choclolaterecipevegan
Zostaw komentarz