Przepis: Zdrowa wegańska gorąca czekolada

19 stycznia 2024 Gotowanie

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis

Zdrowa wegańska gorąca czekolada Ten

słodki, kremowy i przytulny napój z naturalnymi słodzikami to zdrowa alternatywa, która zaspokoi Twój czekoladowy głód tej zimy. Dodanie najlepszego na świecie naturalnego słodzika - daktyli - do ulubionego przez wegan bezmlecznego mleka migdałowego zapewnia doskonały, niskokaloryczny i bogaty w przeciwutleniacze napój dla łakomczuchów. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 10 minut Kurs Napoje Porcje 1 kubek

Składniki

  • 2 filiżanki Mleko roślinne Wybierz swoje ulubione! Migdałowe, kokosowe, z orzechów nerkowca, sojowe, owsiane lub konopne.
  • 1 łyżka niesłodzonego ciemnego kakao w proszku
  • 1 łyżka masło orzechowe
  • 4-5 Daktyle bez pestek
  • 2 kawałki wegańska ciemna czekolada
  • 1 szczypta sól
  • odrobina wanilii
  • Opcjonalnie - śmietanka kokosowa na wierzch

Instrukcje

  • W rondelku wymieszać mleko, kakao, gorzką czekoladę i daktyle.
  • Dopraw solą i wanilią.
  • Gotować przez 3-5 minut lub do momentu, aż daktyle zmiękną.
  • W blenderze połączyć gorące mleko i miękkie daktyle.
  • Zmiksować do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji
  • Przelej do kubka, polej śmietanką kokosową i startą gorzką czekoladą i podawaj!

Video

View this post on Instagram

A post shared by HealthifyMe (@healthifyme)

Słowo kluczowe gorąca czekolada, wegańskieTagi: drinkhot choclolaterecipevegan

19 stycznia 2024 Gotowanie