Palak Brown RiceSzpinak
oddawna uznawany jest za pożywne warzywo. Jest bogaty w żelazo, potas i witaminę A, można go nazwać jednym z najlepszych zielonych warzyw liściastych. Jest również doskonały na bóle brzucha i skurcze. Chociaż możesz uważać go za nudny, ten przepis zmieni twoje zdanie. Wypróbuj ten przepis na brązowy ryż palak, aby uzyskać coś zabawnego i pysznego. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 20 minut Danie główne Porcje 1 filiżankaSkładniki
- 1 filiżanka Puree ze szpinaku
- 1 łyżeczka Pasta imbirowo-czosnkowa z chili
- 2 łyżka Olej
- 1 Liść laurowy
- 3 Goździki
- 1 kawałek Cynamon
- 1 sztuka Zielony kardamon
- 1 Anyż gwiaździsty
- 1 łyżeczka Nasiona kminku
- 1 Cebula, posiekana
- 1 łyżeczka Sok z cytryny
- 2 filiżanka Woda
- 1 łyżeczka Sól
- 1 filiżanka brązowego ryżu
Instrukcje
- Ugotuj brązowy ryż do perfekcji
- Zblanszować szpinak w gorącej wodzie i zmiksować na gładką pastę.
- Następnie w głębokim naczyniu rozgrzać olej i dodać suche przyprawy: nasiona kminku, liść laurowy, goździki, cynamon, zielony kardamon, maczugę i anyż przez minutę.
- Teraz dodaj posiekaną cebulę, imbir, czosnek i pastę chili, gotuj, aż staną się złotobrązowe.
- Wsypać brązowy ryż, puree ze szpinaku, sól, wodę i sok z cytryny.
- Zamknąć naczynie pokrywką i gotować na małym ogniu przez 10 minut, aż wszystko się połączy.
- Podawać na ciepło.
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe brązowy ryż, palak
Zostaw komentarz