Krem pomarańczowyLato
to fantastyczny czas na pyszne desery, a lody śmietankowe to jeden z najpopularniejszych przysmaków z dzieciństwa. Kremówki? Dobrze przeczytałeś. Nie jest to już czasochłonny proces robienia smoothie i cierpliwego czekania, aż zamarznie. Dzięki świeżym pomarańczom ten przepis na pomarańczowe lody będzie uwielbiany przez wszystkich i przywoła nostalgiczne wspomnienia. Ale jeśli zdecydujesz się na zamrożenie mózgu, ten przepis jest zdecydowanie obowiązkowy. Print Recipe Pin Recipe Course Dessert Porcje 4 patyczekKalorie 167 kcalSkładniki
- 1 filiżanka świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego
- 1 łyżka miód
- 1/2 filiżanka Mleko kokosowe
Instrukcje
- W blenderze połącz miąższ pomarańczy, sok pomarańczowy i miód i miksuj przez 20 sekund.
- Następnie dodaj do mikstury mleko kokosowe i miksuj przez 60 sekund. Mikstura jest gotowa, gdy jest gęsta, ale nie sztywna. Przetwarzaj przez kolejne 60 sekund, jeśli nadal jest dość rzadka.
- Przełóż gładką masę do foremek i umieść w zamrażarce na 4-6 godzin lub na całą noc.
- Wyjąć z zamrażarki i odstawić na 2-5 minut przed wyjęciem z formy.
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Keyword creamsiclce, juice, orange, popsicle
Zostaw komentarz