Makhana & Dates LadduW
Indiach makhana jest używana zarówno do przyrządzania przekąsek, jak i słodkich dań. Pieczone makhany stanowią doskonałą przekąskę; są lekkie, chrupiące i niewątpliwie zdrowe. Zawierajądużo białka, wapnia, białka, węglowodanów, fosforu, żelaza, tiaminy, cynku, potasu i magnezu, ale niewiele sodu i cholesterolu. Ten przepis na Makhana & Dates Laddu dobrze się przechowuje i można się nim delektować podczas każdego festiwalu. Mogą być również spożywane jako przekąska przed lub po treningu. Przygotujje z wyprzedzeniem i przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce do 10 dni Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 10 minut Kurs Przekąska Porcje 1 LadduKalorie 111.8 kcalSkładniki
- 2 filiżanki pieczonej makhany
- 1 łyżka nasiona chia
- 1 łyżka nasiona lnu
- 1 łyżka prażone migdały
- 1 łyżka posiekany anjeer
- 1 łyżka suszona żurawina
- 1 łyżka pasta daktylowa
- 1 łyżka miód
- 2 łyżeczka masło orzechowe
- 1 łyżeczka tłoczony na zimno olej kokosowy
Instrukcje
- W misce wymieszaj 2 szklanki prażonego proszku makhana, 1 łyżkę nasion chia i 1 łyżkę nasion lnu, 1 łyżkę prażonych migdałów, 1 łyżkę posiekanego anjeer, 1 łyżkę suszonej żurawiny, 1 łyżkę pasty daktylowej, 1 łyżkę miodu, 2 łyżki masła orzechowego i 1 łyżkę tłoczonego na zimno oleju kokosowego.
- Dobrze wymieszać
- Delikatnie uformuj z masy małe kulki golfowe.
- Podawaj
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Keyword dates, makhana