kubkuUwielbiamy
ciasta w kubku, ponieważ są szybkie i łatwe w przygotowaniu, gdy tylko najdzie nas ochota na deser. Ten przepis na puszyste, tostowe ciasto z kawałkami czekolady jest idealny na zdrową porcję deseru i gotuje się w kuchence mikrofalowej! Jeśli myślisz, że ciastka w kubku nie są zdrowe, oto nasza wersja, która sprawi, że będziesz chciał więcej. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 2 minut Kurs Deser Porcje 1 kubekKalorie 339 kcalSkładniki
- 4 łyżka Owies w proszku
- 2 łyżka Kakao w proszku
- 1/2 łyżeczka Proszek do pieczenia
- 1 łyżka Jogurt grecki
- 4 łyżka Mleko
- 1 łyżeczka Olej
- 1/2 łyżeczka miód
Instrukcje
- W kubku wymieszaj suche składniki, takie jak płatki owsiane w proszku, kakao w proszku, proszek do pieczenia i sól.
- Teraz będziemy mieszać płynne składniki, takie jak mleko, jogurt grecki, olej i miód.
- Podgrzewaj mieszankę w mikrofalówce przez 1-2 minuty. W razie potrzeby kontynuuj podgrzewanie w 30-sekundowych odstępach, aż ciasto stanie się puszyste i sprężyste w dotyku.
- Gotowe ciasto mikrofalowe podgrzewaj przez 1 minutę przed podaniem
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe czekolada, ciasto w kubku
Zostaw komentarz