Baton proteinowyBiałko
jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu, ponieważ pomaga w wielu funkcjach, w tym w odzyskiwaniu energii. Zawierają je pokarmy takie jak mięso, ryby, jaja, kurczak i niektóre diety roślinne. Jeśli jednak szukasz szybkiej przekąski, która pomoże Ci przetrwać do następnego posiłku, ten wysokobiałkowy batonik bez wyrzutów sumienia jest idealny na sycącą przekąskę w długie dni. Ze względu na niską zawartość cukru i dużą ilość witamin, przepis ten jest również doskonały dla osób odchudzających się. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 5 minut Kurs Przekąska Porcje 1 batonKalorie 182 kcalSkładniki
- 1/2 filiżanka Owies w proszku
- 1 filiżanka Daktyle, posiekane
- 1 filiżanka Migdały
- 1 łyżka Nasiona lnu
- 1 łyżka Nasiona sezamu
- 1 łyżka Nasiona chia
- 1 łyżka Olej kokosowy (opcjonalnie)
- 1 łyżka Kakao w proszku (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka Kardamon w proszku
- Szczypta soli
Instrukcje
- Zmiel razem migdały, daktyle, płatki owsiane i nasiona.
- Teraz dodaj kakao w proszku, kardamon w proszku, sól, olej kokosowy i pulsuj przez minutę.
- Wyjąć ciasto, wymieszać je i rozłożyć równomiernie na kwadratowej powierzchni o grubości 4-5 mm.
- Pokrój na prostokąty i przechowuj w szczelnym pojemniku.
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe baton, białko
Zostaw komentarz