Przepis: Baton proteinowy

7 grudnia 2023 Gotowanie

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Wydrukuj przepis

Baton proteinowyBiałko

jest niezbędnym makroskładnikiem odżywczym dla ludzkiego organizmu, ponieważ pomaga w wielu funkcjach, w tym w odzyskiwaniu energii. Zawierają je pokarmy takie jak mięso, ryby, jaja, kurczak i niektóre diety roślinne. Jeśli jednak szukasz szybkiej przekąski, która pomoże Ci przetrwać do następnego posiłku, ten wysokobiałkowy batonik bez wyrzutów sumienia jest idealny na sycącą przekąskę w długie dni. Ze względu na niską zawartość cukru i dużą ilość witamin, przepis ten jest również doskonały dla osób odchudzających się. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 5 minut Kurs Przekąska Porcje 1 batonKalorie 182 kcal

Składniki

  • 1/2 filiżanka Owies w proszku
  • 1 filiżanka Daktyle, posiekane
  • 1 filiżanka Migdały
  • 1 łyżka Nasiona lnu
  • 1 łyżka Nasiona sezamu
  • 1 łyżka Nasiona chia
  • 1 łyżka Olej kokosowy (opcjonalnie)
  • 1 łyżka Kakao w proszku (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka Kardamon w proszku
  • Szczypta soli

Instrukcje

  • Zmiel razem migdały, daktyle, płatki owsiane i nasiona.
  • Teraz dodaj kakao w proszku, kardamon w proszku, sól, olej kokosowy i pulsuj przez minutę.
  • Wyjąć ciasto, wymieszać je i rozłożyć równomiernie na kwadratowej powierzchni o grubości 4-5 mm.
  • Pokrój na prostokąty i przechowuj w szczelnym pojemniku.

Video

View this post on Instagram

A post shared by HealthifyMe (@healthifyme)

Słowo kluczowe baton, białko

7 grudnia 2023 Gotowanie