Grillowane tofu
"Niesamowitym źródłem białka w diecie roślinnej jest tofu. Pomimo niskiej liczby kalorii, jest fantastycznym źródłem wapnia i żelaza. Dodatkowo zawiera dużo izoflawonów, które zostały powiązane z mniejszą zachorowalnością na raka i choroby serca.Porcja grillowanego tofu może być dobrym wyborem, jeśli szukasz czegoś lekkiego, ale aromatycznego. Ten przepis na tofu został zwęglony do perfekcji, a następnie pokryty słodką i aromatyczną marynatą. Więc spróbuj tego, jeśli kochasz swoje tofu". Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 25 minut Kurs Dodatek Porcje 1 miskaKalorie 94.7 kcalSkładniki
- 1 filiżanka Tofu, pokrojone w kostkę
- 1/4 filiżanka Sok z cytryny
- 1 łyżka Oliwa z oliwek
- Liście kolendry
- 2 ząbki Czosnek, mielony
- 1/4 łyżeczka Pieprz cayenne
- 2 łyżeczka Chili w proszku
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka Pieprz w proszku
Instrukcje
- Aby przygotować marynatę, połącz 1/4 szklanki soku z cytryny, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 2 posiekane ząbki czosnku, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, 2 łyżeczki chili w proszku, 1 łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę papryki w proszku.
- Wrzucić tofu do marynaty
- Przykryć i chłodzić przez 15 do 60 minut.
- Grilluj tofu przez 10 do 15 minut na patelni grillowej lub, obracając je od czasu do czasu, na lekko natłuszczonej patelni.
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Słowo kluczowe grill, tofu