Rajma
tikkiPewnie znasz jużRajma, czyli fasolę ner kowatą.Jest to bardzo pożywne białko, które pomaga w trawieniu i zmniejsza ryzyko chorób serca. Mamy jednak dla Ciebie coś ciekawego, więc możesz dodać ten przepis, aby rozkoszować się, gdy potrzebujesz czegoś zdrowego, a jednocześnie zabawnego. Rajma Tikkis najlepiej spożywać z pikantnym i pikantnym pudina chutney i odrobiną garam chai na ten monsun. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 1 godz 30 min Danie główne Porcje 1 kawałekKalorie 94 kcalSkładniki
- 1/2 Słodki ziemniak, ugotowany
- 1 filiżanka Rajma, gotowana
- 1 Cebula, posiekana
- 1 łyżka Pasta imbirowo-czosnkowa z chili
- 1 łyżka Liście kolendry, posiekane
- 1 łyżeczka Chaat Masala
- 2 łyżeczka Chilli w proszku
- 1 łyżeczka Sól
- 1/2 filiżanka Semolina
- 2 łyżka Olej
Instrukcje
- W misce wymieszać ugotowane słodkie ziemniaki i fasolę.
- Dodać drobno posiekaną cebulę, mielony imbir i czosnek, posiekane chili i liście kolendry.
- Wymieszać w misce wraz z chili w proszku, solą i chaat masala i rozgnieść całą mieszankę.
- Po zakończeniu, uformuj tę mieszankę w średniej wielkości placki. Odstawić na 15 minut po równomiernym pokryciu pasztecików kaszą manną.
- Po godzinie rozgrzać olej na głębokiej patelni do smażenia kotletów. Wrzuć kotlety na patelnię i smaż z obu stron na złoty kolor.
- Podawaj tę zdrową przekąskę na gorąco.
Video
View this post on InstagramA post shared by HealthifyMe (@healthifyme)
Keyword rajma, sweet potatao, tikki