Przepis: Rajma tikki

18 listopada 2023 Gotowanie

Przejdź do przepisu Przejdź do filmu Drukuj Przepis

Rajma

tikkiPewnie znasz jużRajma, czyli fasolę ner kowatą.Jest to bardzo pożywne białko, które pomaga w trawieniu i zmniejsza ryzyko chorób serca. Mamy jednak dla Ciebie coś ciekawego, więc możesz dodać ten przepis, aby rozkoszować się, gdy potrzebujesz czegoś zdrowego, a jednocześnie zabawnego. Rajma Tikkis najlepiej spożywać z pikantnym i pikantnym pudina chutney i odrobiną garam chai na ten monsun. Print Recipe Pin Recipe Czas przygotowania 1 godz 30 min Danie główne Porcje 1 kawałekKalorie 94 kcal

Składniki

  • 1/2 Słodki ziemniak, ugotowany
  • 1 filiżanka Rajma, gotowana
  • 1 Cebula, posiekana
  • 1 łyżka Pasta imbirowo-czosnkowa z chili
  • 1 łyżka Liście kolendry, posiekane
  • 1 łyżeczka Chaat Masala
  • 2 łyżeczka Chilli w proszku
  • 1 łyżeczka Sól
  • 1/2 filiżanka Semolina
  • 2 łyżka Olej

Instrukcje

  • W misce wymieszać ugotowane słodkie ziemniaki i fasolę.
  • Dodać drobno posiekaną cebulę, mielony imbir i czosnek, posiekane chili i liście kolendry.
  • Wymieszać w misce wraz z chili w proszku, solą i chaat masala i rozgnieść całą mieszankę.
  • Po zakończeniu, uformuj tę mieszankę w średniej wielkości placki. Odstawić na 15 minut po równomiernym pokryciu pasztecików kaszą manną.
  • Po godzinie rozgrzać olej na głębokiej patelni do smażenia kotletów. Wrzuć kotlety na patelnię i smaż z obu stron na złoty kolor.
  • Podawaj tę zdrową przekąskę na gorąco.

Video

View this post on Instagram

A post shared by HealthifyMe (@healthifyme)

Keyword rajma, sweet potatao, tikki

18 listopada 2023 Gotowanie