przepisJeżyny łatwo włączyć do zdrowej diety. Oto dwa proste, ale zdrowe przepisy z wykorzystaniem jeżyn, które zwiększą ich wartość odżywczą i pomogą Ci dłużej czuć się sytym.
#1 Łatwy, bezcukrowy sos z trzech jagód:
Jest to łatwy i szybki przepis, idealny do naleśników, ciasta francuskiego, jako sos do deserów, owsianki, płatków śniadaniowych, sałatek i krem ów. Przepis do wydrukowania Przepis do przypięcia Danie Deser Kalorie 42 kcalSkładniki
- 1 filiżanka borówek
- 1 filiżanka jeżyn
- 1 filiżanka maliny
- 1/2 filiżanka wody
- szczypta soli
Instrukcje
- Weź po jednej filiżance świeżych/mrożonych jagód, jeżyn i malin, w zależności od dostępności, dodaj 1/2 filiżanki wody, szczyptę soli i doprowadź do wrzenia.
- Po 5 minutach, gdy jagody staną się mięsiste, zdejmij garnek z ognia i rozgnieć wszystkie jagody na gładką masę.
- Gotować jeszcze przez 2 minuty, aby wymieszać. Wyłączyć ogień i odstawić do ostygnięcia.
#2 Lemoniada brzoskwiniowa z jeżynami: Lem
oniadysą zawsze orzeźwiające i mają ostry smak. Ten przepis nie zawiera rafinowanego cukru, ponieważ jagody i brzoskwinie nadają temu napojowi naturalną słodycz. Przepis do wydrukowania Przepis do podrobienia Danie Napoje Porcje 8 OsobyKalorie 78 kcalInstrukcje
- Do blendera włóż pięć brzoskwiń - pokrojonych i obranych, 1/2 szklanki jeżyn, sześć dużych truskawek i odrobinę miodu (opcjonalnie) według uznania. Miksować do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Przecedzić mieszankę przez sitko z siatką. Do dzbanka wlać 6 szklanek wody i dodać sok z sześciu cytryn. Wymieszać przecier, wlać do lodu i podawać.
Nie przegap nowych informacji od nas
Będziesz otrzymywać informacje o korzyściach zdrowotnych, faktach żywieniowych, poradach zdrowotnych, przepisach i nie tylko.
Twoja prywatność jest dla nas ważna.
Gratulacje! Pomyślnie zasubskrybowałeś ten przepis!
Tagi: jeżynyżywnościowe fakty na temat jeżynbezcukrowy sos z trzech jagódbezcukrowa lemoniada brzoskwiniowa
Zostaw komentarz